Saltear al contenido principal
ISLANDARTE del 26 al 30 Septiembre 2018

Mallorca acull al setembre la primera Biennal d’Art Contemporani Independent

La plaça de toros de Palma serà l’escenari d’Islandarte, que programarà, entre altres activitats, un espectacle a càrrec de La Fura dels Baus i una intervenció artística de Susso 33

El comitè organitzador de la I Biennal d’Art Contemporani Independent ha presentat aquest dilluns als mitjans el projecte que cerca enriquir l’oferta cultural de  l’illa  generant un punt de trobada entre artistes, galeristes, col·leccionistes, crítics d’art, periodistes, turistes i públic en general, han informat en un comunicat.

La iniciativa engloba totes les disciplines artístiques, des de les tradicionals arts plàstiques fins a propostes més avantguardistes, entre les quals la directora Rosario Fernández ha destacat l’espectacle a càrrec de La Fura dels Baus i la intervenció de l’artista urbà  Susso  33.

Susso  33 ha manifestat el seu interès per l’espai de la seu de la Biennal, la plaça de toros de Palma, sobre el qual ha dit que “les possibilitats d’intervenció són atípiques en un indret d’aquestes característiques, la qual cosa suposa un repte important”.

La coordinadora a Madrid de la Biennal, Raquel Serrano, també s’ha referit a la importància del diàleg amb l’espai triat, per la qual cosa se seleccionaran propostes artístiques creades específicament per ser mostrades al coliseu balear.

El director creatiu de l’esdeveniment,  Jaime  Roig de Diego, ha explicat que aquest lloc acollirà a partir d’ara diferents  espectacles artístics i ha assegurat que serà un desafiament tant per als artistes com per als espectadors de la Biennal.

Ha detallat que el Coliseu Balear és un dels pocs edificis el nom dels quals fa referència a l’amfiteatre  Flavi  o  Colosseo,  i és un edifici catalogat que forma part del patrimoni històric de Palma.

Va ser una obra encarregada a l’arquitecte i urbanista mallorquí Gaspar  Bennazar  (1869-1933). Construït amb pedra de Santanyí i fonamentat en l’arquitectura clàssica de les arenes de l’imperi romà, el seu exterior és neomudèjar  i a l’interior s’aprecia la influència del modernisme en els detalls ornamentals.

Fuente: www.arabalears.cat

Volver arriba